Με την επίσκεψη στον ιστότοπό μας αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την ιστοσελίδα μας, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Περισσότερα...

Συντηρηση Ξυλινων Κουφωματων

Συντηρηση Ξυλινων Κουφωματων

Τα ξύλινα κουφώματα θα πρέπει να συντηρούνται τακτικά, ανάλογα με την έκθεση τους στις  δύσκολες καιρικές  συνθήκες, όπως είναι το χιόνι, η θαλασσινή αύρα, οι απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας  κλπ. , από ειδικούς τεχνίτες ή από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους, ακολουθώντας πιστά  τις  οδηγίες σωστής συντήρησης.

  • Σωστός καθαρισμός.Τα ξύλινα κουφώματα  πρέπει να καθαρίζονται με ειδικά καθαριστικά  συντήρησης  της SIGMA Sikkens Special Cleaner ή με ήπια καθαριστικά ενδεδειγμένα για χρήση σε ξύλινες επιφάνειες.Με την ολοκλήρωση του καθαρισμού, πρέπει να ξεπλένονται με άφθονο νερό και να σκουπίζονται  με καθαρό πανί έως ότου στεγνώσουν. Μετά συνήθως συστήνεται η επάλειψη τους με ένα ειδικό γαλάκτωμα της SIGMA ή της Sikkens Special Cleaner, το οποίο βοηθά στη συντήρηση του ξύλου.
  • Ανανέωση του βερνικιού του ξύλου,σε περίπτωση όπου η επιφάνειες έχουν υποστεί φθορές και γδαρσίματα.
  •  Συχνή Λίπανση των εξαρτημάτων και των  μηχανισμών των κουφωμάτων όπως μεντεσέδες και όλα τα μεταλλικά συνδετικά μέρη.
  • Σωστή επιλογή Βερνικιών  είναι σημαντικό να επιλεχθούν ποιοτικά  βερνίκια που θα βοηθήσουν τα κουφώματα να παρατείνουν την αντοχή τους. Τα σύγχρονα βερνίκια έχουν ως βάση το νερό, πρόκειται δηλαδή για υδροδιαλυτά βερνίκια, που θωρακίζουν το ξύλο απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία  και τις ακραίες καιρικές συνθήκες επιμηκύνοντας το χρόνο αντοχής του  ώστε η αναγκαιότητα συντήρησης της βαφής να φτάνει έως και 10 με 15 χρόνια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την περιοχή που βρίσκονται τοποθετημένα τα κουφώματα σας. 
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ αρχειο pdf   

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.